4.5.12

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, η άλλη επιλογή εν όψει των εκλογών

Αρκετοί είναι αυτοί που δεν δίνουν σημασία στις εκλογές των τελευταίων ετών και αδιαφορούν τόσο ώς προς την προσέλευσή τους στην κάλπη, όσο και με την ελαφριά τη καρδία-Άκριτη ψήφο τους. Την Κυριακή αυτή όμως, κάποιοι θα διαμορφώσουν κατά το μάλλον ή ήττον το αποτέλεσμα που θα αναδείξει τον Κυβερνήτη στη Χώρα μας. Και οπωσδήποτε, όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, η Ελλάδα ως ύπαρξη και ως ιδέα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα -όπως και τόσα χρόνια άλλωστε- αφού θα συνεχίσει να υπάρχει ως Θεοφρούρητο Κάστρο μεταξύ των υπολοίπων λαών της γής!
    Μήπως όμως πρέπει κάποια στιγμή να δούμε απο ηθικής και συνειδησιακής απόψεως το ζήτημα της ψήφου; Αν πρέπει δηλαδή, να επιλέξουμε συνειδητά ως Έλληνες και ως Χριστιανοί την συνέχιση της κοροϊδίας, της εξαπάτησης, της ανηθικότητας, της αδικίας σε τελική ανάλυση του συνανθρώπου, με πρόσωπα που ούτε την Ελλάδα αγαπούν, ούτε φόβο Θεού έχουν; Ας ακουστεί το ''Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου'' (''Σταθείτε γερά, κρατηθείτε εν φόβω Θεού'') που εκραύγασε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ όταν έβλεπε προ των οφθαλμών του να χάνονται τα τάγματα των Αγγέλων, παρασυρόμενα από τον Εωσφόρο.

    Έως πότε θα εκλέγουμε δια της ψήφου μας την αισχρότητα, την ιδιοτέλεια, την ασέβεια, την δουλοπρέπεια, τον εκφυλισμό, την ματαιοδοξία, την απληστία, και θα είμαστε μάλιστα περήφανοι για το κατόρθωμά μας αυτό;
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ προβάλω και προκρίνω ως μια από τις πιθανές πολιτικές επιλογές που έχουμε μπροστά μας, αυτή του πολιτικού φορέα που ακούει στο όνομα ''ΚΟΙΝΩΝΙΑ''. Η θρησκευτική-κοινωνική-πολιτική του βάση & θεώρηση συμπυκνώνεται στα ονόματα του Χριστού και του Ιωάννη Καποδίστρια, το παράδειγμα των οποίων επιζητεί να ακολουθήσει, διαδώσει και καθιερώσει μέσα στην σημερινή κοινωνία, προκειμένου να υπάρξει μια ηθική και εν γένει αξιακή μεταστροφή επί το καλύτερο, αφού όλοι τελικά παραδέχθηκαν -είτε ανήκουν στο λεγόμενο ''σύστημα'', είτε όχι- ότι η κρίση που βιώνουμε, δεν είναι οικονομική, αλλά πρωτίστως Ηθική.

Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου!

Και για να σχηματίσει ο καθένας προσωπική άποψη επί της ανωτέρω πολιτικής επιλογής, παραθέτω το Τηλεοπτικό Διαφημιστικό 5λεπτο σποτ με τον Πέτρο Φυσσούν, αλλά και την συνέντευξη - ανάλυση της κρίσης από τον Πρόεδρο της παράταξης "Κοινωνία" κ. Ηλιάδη.






_Επιμέλεια babiscook_4-5-2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

«ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΧΡΗΝΑΙ ΜΗΔΕΝ ΦΡΟΝΕΙΝ ΘΝΗΤΟΝ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤ' ΑΘΑΝΑΤΑ» (Ο Άρχων πρέπει τίποτε να μη σκέπτεται ως θνητός, αλλά ως αθάνατος), Βίας ὁ Πριηνεὺς 625-540 π.Χ.

X